Seuran täyttöasema

Seuralla on täyttöasema ("kontti"). Kontti sijaitsee Itä-Helsingissä. Täyttöasemalla on mahdollisuus tankata sukelluslaitteisiin paineilmaa 300 bar -paineeseen asti sekä erilliseen seoskaasulaitteiston täyttökoulutuksen suorittamalla myös Nitroxia ja tiettyjen lisäehtojen täytyessä myös Trimixiä. Pääset hyödyntämään täyttöasemaa joko hankkimalla Kontti-VID:in tai liittymällä ns. satunnäistäyttäjäksi.

Hinnat (2015)

 • Ilma-VID - 55 € / kausi (1.4.-31.3.)
 • perheVID 80 € / kausi / samassa taloudessa asuva perhekunta (1.4.-31.3.)
 • Seoskaasuvid-VID - 90e/ kausi (1.4.-31.3.)
 • Käyttöperehdytys seoskaasujen täyttämiseen 60 € (Kertamaksu)
 • Seoskaasutäytöt, happi ja helium (eri laskutus):
  • Happivippaus 0,01€ /litra Gasblender-luokitellulle seoskaasutäyttökoulutuksen suorittaneille.
  • Heliumvippaus ja jatkuvalla virtauksella Tx-täyttö 0,026€/He-litra Gasblender-luokitetuille seoskaasutäyttökoulutuksen suorittaneille.
  • Ilma tai SeoskaasuVID käyttäjiksi aikovat suorittavat kauden kaasumaksun lisäksi kertaluontoisen avainmaksun, 20 € joka rastitetaan sitä maksettaessa em. ilmoittautumislomakkelle.

Toimintamalli

VID käyttäjä
Vähintään 2 vuotta seuran jäsenyyttä. Tästä voidaan poiketa jos henkilö on aktiivisuutensa puolesta tunnettu.
Lunastamalla Vid avaimen (maksamalla avainmaksun sekä Vid täyttömaksun) saa käyttäjä täyttää omia henkilökohtaisessa käytössään olevia laitteita rajattomasti yhden kauden (Keväästä kevääseen) loppuun asti. Jos samassa taloudessa on useita sukeltajia joiden laitteita täytetään lunastetaan perhevid 80€.

Seoskaasurinki
Liittymällä seoskaasurinkiin käyttäjä saa käyttökoulutuksen kontin seoskaasulaitteiston käyttöön ja voi lunastaa itsellen seoskaasuvidin. Seoskaasuvidin haltija saa täyttää rajoituksetta kauden ajan ilmaa ja nitroxia happiprosenttiin 36% asti. Kontilta saa myös happea wippaustekniikalla sekä trimixiä mutta nämä veloitetaan erikseen per täyttö. Happiwippaukset sekä Trimixin täyttäminen edellyttävät paitsi riittävät sukelluspätevyydet näillä kaasuilla sukeltamiseen myös Nitrox tai Trimix gasblender tutkinnon kontin käyttökoulutuksen lisäksi.

Avaimen luovutuksen yhteydessä Vid käyttäjä saa täyttöaseman ns. "lämpimän puolen" hälyttimen koodin. Täyttöasemalla saa täyttää 7 päivänä viikossa 24 tuntia vuorokaudessa.

Satunnaiskäyttäjä
Seuran jäsen.
Satunnaiskäyttäjä voi perehdytyksen jälkeen jättää omia, nimellä ja puhelinnumerolla varustettuja laitteita täyttöaseman eteiseen josta ne täytetään. Jättäessään säiliön täyttöön satunnaiskäyttäjä lähettää tekstiviestin täyttäjälle jätetystä säiliöstä ja maksaa 5 € käteistä eteisessä olevaan lippaaseen.

Tiedustelut
Jaakko Virkkala, 040-8496662, kontti (at) urheilusukeltajat.fi