Kesäleiri Rosala 2017

Kesäleiri Rosalassa

Kesäleiri on Urheilusukeltajien kesän päätapahtuma. Se järjestetään tänä vuonna 1.7-9.7.2017 Hiittisten saaressa sijaitsevassa Rosalassa. Paikka on monille tuttu aiemmilta vuosilta. Rosalassa oltiin esim. 2015 ja 2016. Se löytyy Googlemapsista hakusanoilla Rosalan vierasvenesatama, Lakavarpintie, Kemiönsaari. Paikka tunnetaan myös nimellä Nötholmenin vierasvenesatamassa (TB-Marin). Sen läheisyydestä löytyy iso joukko hienoja sukelluskohteita kaiken tasoisille sukeltajille. Ensiluokkaisten sukelluskohteiden lisäksi Rosala tarjoaa loistavat puitteet myös sukellusten välissä vietettävään leireilyyn ja sukeltamattomien seuralaisten lomailuun.

rapyla2

Kesäleiri on tarkoitettu kaikille jäsenille: sukeltamista ja mukavaa yhdessäoloa norpasta mursuun. Lapsille on hodari/kroko- tai tms. ajelua, uimista ja saaristolaiselämää. Saarella on Viikinkikeskus ja hieno matala hiekkapohjainen uimaranta muutamien kilometrien päässä. Saunastakin pääsee uimaan.

TB Marinin satamaisäntä: Bjarne Eriksson

Puhelin: 02-466 7240, 0400-829 184

Venepaikkoja: 50 kpl

Mökkejä: 2

Haltija: Rosala Gästhamn / TB-Marin

Leirille saapuminen

Leirille osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista, mutta leiripaikalle saavuttuasi ensimmäinen tehtäväsi on ilmoittautua leiripäällikölle, Esa Panula-Ontto, joka majailee asuntoautossa jossain leirialueen puolivälissä. Voit myös ilmoittautua Tommi tai Anu Sihvoselle. Muista ottaa mukaan voimassa oleva sukelluskortti ja lääkärintodistus tai täytetty terveysselvityslomake. Jos tiedät olevasi koko viikon paikalla ja sukellat joka päivä, niin kannattaa maksaa leiri-vidin ennakkoon. Näin saat sen edullisemmin.

VID:in voit hankkia etukäteen LEIRI VID.

Muutoin leirimaksut suoritetaan leirillä vietetyn ajan perusteella vasta leiriltä poistuttaessa. Ilmoittautumisvelvoitteiden jälkeen voitkin siirtyä pystyttämään leiriäsi. Homma toimii myös päinvastaisessa järjestyksessä.

Majoitus ja appeet:

Jokainen hoitaa majoituksen kuten parhaaksi näkee. Leiriläiset asustelevat teltoissa, parissa alueen vuokrattavassa mökissä, asuntoautossa tai omissa veneissään. Omilla jatkojohdoilla saa vedettyä sähköt omaan asumukseensa kuten esim. telttaan ja sillä tavalla voi ladata sukellustarvikkeita ja esim. omaa jääkaappia. Parin kilometrin päässä on myös hyväksi todettu Peti ja Puuro (B&B) majoitusvaihtoehto.

Ruoka on ollut niin ikään itse hoidettava asia. Omat keittimet on syytä varata mukaan. Iltanuotiolla saa paistettua makkaraa ja muuta grillattavaa, mutta hifistelijöillä on omat kaasugrillitkin mukana. TB Marinilla on ravintola ja pieni kauppa. Alueella on vessoja ja maksullisilla poleteilla toimiva suihku. Seuran puolesta on varattuna sekasauna joka ilta klo 20 - 22.

Sukellustoiminta leirillä

Leirin sukellustoiminnan organisoinnista vastaa sukellusmestari (Topi Lehto). Räpylä ja Norppa toimivat sukellustukialuksina. Myös jäsenten omat veneet ovat tervetulleita, sillä sukeltajia on ollut perinteisesti paljon. Leirin varsinainen sukellustoiminta alkaa lauantaiaamuna 1.7.2017, jolloin Räpylä lähtee leirin ensimmäiselle sukellusretkelle. Sukellusretkille ilmoittaudutaan leirin ilmoitustaululla (kompurahuoneen terassilla) julkaistavien retkilistojen avulla. Mikäli vene tulee täyteen, listalle ajoissa ilmoittautuneet sukeltajat ovat etusijalla veneeseen siirryttäessä. Seuraavan päivän sukellusten listat julkaistaan aina edellisenä iltana. Listojen julkaisuajankohtana kannattaa siis olla valppaana etenkin, mikäli sukeltajia on ruuhkaksi asti. Nopeat syövät hitaat –laki ei kuitenkaan päde tässä hommassa ihan sellaisenaan. Tarkoitus on, että pahimmankin ruuhkan iskiessä jokainen halukas pääsee sukeltamaan vähintään kerran jokaisena leiripäivänä.

Ilmoittautumislistoilla on erikseen nimetyt sarakkeet myös mm. kipparille ja sukellusvanhimmalle, ja retken toteutuminen edellyttää luonnollisesti näiden sarakkeiden täyttymistä tai kyseisten henkilöiden valintaa retken alussa. Tarkemmat pelisäännöt toimintaan voi lukea ilmoittautumisen yhteydessä jaettavasta leiri-infosta.

Rosalassa on erinomaiset sukelluskohteet. Sukelluskohteina mm. Keulakuva, Alfred, Schiller, Metskär, Nordstjärnan, Liitu-piippihylky, Garppen, Park Victory, Kivihylky ja monia muita. Kovin tuulisina päivinä voidaan piipahtaa Kemiön saarella Illon kaivoksessa.

Seura toimittaa paikalle kaksi kompressoria ja happea nitroksin tekoon. Helikat ja 100% hapet sukeltajien täytyy hommata leirille itse. Pääsääntöisesti putelit on täytelty itse, mutta täyttöapua on saatavilla eikä turvallisuudesta tingitä

Ajo-ohjeet

Hiittisten saareen pääsee Kemiön eteläpuolella sijaitsevasta Kasnäsistä liikennöivällä yhteysalus Auroralla. Aikataulut http://www.finferries.fi/lauttaliikenne/lauttapaikat-ja-aikataulut/kasnas-hiittinen-aurora.html Nopein ajoreitti Helsingistä Kasnäsiin kulkee Salon kautta seuraavasti Helsinki-Salo-Perniö-Kemiö-Dragsfjärd-Kasnäs. Matkaan (200 km) kannattaa varata pienistä teistä ja lautta-aikataulusta johtuen kohtuullisen reilusti aikaa. Lauttamatka Kasnäsistä Hiittisten Långnäsiin kestää 25 minuuttia, jonka jälkeen on vielä jäljellä muutaman kilometrin ajomatka Nötholmenin vierasvenesatamaan TB Marinin nurmikentälle, jossa siis leirimme sijaitsee. Kasnäsiin pääsee myös linja-autolla Helsingistä ja dösä ajaa aina leirille saakka, jos kyyditettäviä on useampi!

Varaa aikaa ajamiseen Helsingistä kolme tuntia. Lauttajonossa kannattaa olla ajoissa, koska kaikki eivät aina mahdu mukaan. Viimeisestä lautasta pois jäävien on odotettava seuraavaan aamuun.

Hinnat

Leirimaksut suoritetaan leiripäällikölle tai Sihvosille leiriltä poistuttaessa. Leirin hinnat ovat tänä vuonna seuraavanlaiset

-       Leiri-VID: 160€ (80€ junnut 12-18v). Etukäteen maksettuna 140€ (70€)

-       Leiri-VID omalta veneeltä sukeltavalle 90,00 € (1hlö/vene)

-       Päivämaksu: 30€/sukelluspäivä , junnuilta 15 €

VID ja päivämaksut sisältävät sukellukset, ilma/nitroxtäytöt, majoituksen telttailualueella, venepaikan meille varatussa laiturissa ja saunan.

-       Ei-sukeltavat leiriläiset: Oloneuvos-VID ei-sukeltaville ai­kuisille on 50€, päivämaksu 10€, (junnut 2€/pv).

-       Lapset alle 12v, 2e/pv. Muista mai­nita tästä ilmoittautumislomakkeen kommenttikentässä maksaessasi etu­käteen ja lisää lapsen maksu omaan maksuusi, jos haluat maksaa lapsen osuuden etukäteen.

Maksut sisältävät majoituksen telttailualueella ja saunan. Sukeltajilla ei voi olla oloneuvospäiviä eli he maksavat koko leiristään sukeltajan maksut.

Sukelluskalenterin kaukoretket Bengtskär 5€ (lapset 0€, oma pelastusliivi) ja Park Viktory Leiri-VID/päivämaksu plus 10€.

Kippari-VID omalla veneellään saapuville kippareille 90€, joka on muuten kuten Leiri-VID, mutta ei sisällä sukelluksia Räpylästä. Se on tarkoitettu sellaisille, jotka sukeltavat omasta veneestään. Kaikki muut ko. veneestä sukeltavat maksavat normi­sukeltajan tai nuorison VIDin.

Urheilusukeltajat ry:n kesäleiri on perinteikäs sukellusvuoden ykköstapahtuma, joka soveltuu jokaiselle seuralaiselle sukelluskokemuksesta tai koulutustasosta riippumatta. Hienot sukelluskohteet, aurinkoinen Rosala, jokailtainen leirinuotio ja siellä valmistettavat ruokaherkut, saunan lauteilla jaetut päivän sukelluskokemukset sekä seuralaisten yhdessäolo ovat kaikki ehdottomasti kokemisen arvoisia asioita, joista pääset osalliseksi vain lähtemällä itse mukaan leirille.

Lisätietoja saat yleisjaokselta (yleis <at> urheilusukeltajat.fi).

Rosalassa nähdään!