Uintitekniikka

Urheilusukeltajat ry pyrkii vuosittain järjestämään uintitekniikkakurssin. Kurssi järjestetään mikäli ilmoittautuneita on minimissään 6. Kurssille otetaan maksimissaan 8 oppilasta, koska käytössämme ei välttämättä ole kuin yksi 25 m rata ja jotta kouluttajat pystyvät keskittymään riittävän hyvin jokaiseen osallistujaan.

Kurssi järjestetään seuran normaaleilla hallivuoroilla. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan kurssi-ilmoituksessa.  Kurssi-ilmoitukset julkaistaan koulutustiedotteet osiossa muutamaa viikkoa ennen kurssia.

Kurssin minimitavoiteena on oppia oikea hengitys- ja potkutekniikka. Kurssilaisten tasosta riippuen ehdimme oppia myös oikean uintitekniikan selkäuinnissa, rintauinnissa ja vapaauinnissa. Myös delfiinipotkuja ja potkutekniikkaa räpylöillä harjoitellaan. Kilpauintikäännöstä ja starttihyppyä harjoitellaan, jos aika sallii.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on Urheilusukeltajat ry:n jäsenyys ja perusuimataito (min 200 m yhteen kyytiin).  

Kurssi hinta on 60 euroa ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä saatavalla tilinsiirtomaksulla.

Kurssin vastuuvetäjänä toimii Kiti eli Kirsi Kavonius-Hietanen. Muina kouluttajina toimivat Kaisa Vuorio ja Timo Kaski. Kaikilla vetäjillä on kilpauintitausta ja he sukeltavat aktiivisesti.