DAN Oxygen First Aid 2019

o2Oxygen First Aid eli happiensiavun peruskurssilla opitaan tunnistamaan mahdollisen sukellusperäisen vamman oireet, jotka hyötyisivät ensiapuhapen annosta ennen sairaalahoitoon toimittamista. Lisäksi opitaan perusasioita sukeltajataudista ja ilmakuplaemboliasta ja harjoitellaan hapen turvallista käsittelyä sekä hapenantolaitteen käyttöä. 

Kurssin laajuus on neljä tuntia, johon kuuluu teorian, kokeen lisäksi käytännönharjoituksia, joissa harjoitellaan hapenantolaiteen käyttöä jatkuvalla hapenvirtauksella, happiannostimella sekä elvytysmaskin lisähapella.

Kurssi täytyy suorittaa hyväksytysti ennen Advanced Oxygen ja Neurological Assesment kursseille osallistumista.

Seuraava kurssi alkaa 23.3.2019 kts. sivu

DAN Basic Life Support (BLS) kevät 2019

bls_danBasic Life Support eli BLS kurssilla perehdytään hätätilanteen alkuarvion tekemiseen, itsensä suojaamiseen, tajuttoman ihmisen auttamiseen, aikuisen elottoman peruselvytykseen, tukehtuneen ensiapuun, ulkoisen verenvuodon tyrehdyttämiseen ja sokin hoitoon. Kurssin pituus on neljä tuntia.

Kurssi on vaatimuksena muille DAN ensiapukursseille. Kurssi käy myös Sukeltajaliiton muille kursseille vaadittavaksi ensiapukurssiksi. Kurssilla ei ole SPR EA-kurssin virallista asemaa Suomessa.

Seuraava ensiapukurssi kerhokololla  23.3.2019 kts.sivu

CMAS P1 Laitesukelluksen peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssilla noudatetaan Sukeltajaliitto ry:n koulutusohjelmaa, joka täyttää kansainvälisten sukelluskoulutusjärjestöjen CMAS ja NAUI koulutusstandardit. Seuraava kurssi alkaa 21.1.2019

Lue lisää: CMAS P1 Laitesukelluksen peruskurssi

Ensiapukoulutus

dan-marchioUrheilusukeltajat ry järjestää Divers Alert Networkin (DAN) koulutusjärjestelmän mukaista ensiapukoulutusta. Kurssien tavoitteena on antaa valmiudet sukellusonnettomuuden ensiavun antamiseen.

Kurssit muodostuvat erillisistä moduleista, joista voi kerätä itseään kiinnostavan kokonaisuuden. Kaikki kurssit sisältävät teoriaopetusta, runsaasti käytännönharjoituksia sekä teoriakokeen, joka on läpäistävä hyväksytysti. Kurssit ovat voimassa kaksi vuotta (24 kk), minkä jälkeen ne on päivitettävä.

BLS on perusensiavunkurssi, joka vaaditaan muille kursseille pohjakoulutukseksi. Kurssi käy myös Sukellusturvallisuus-, kouluttaja- ja ohjaajakursseille vaadittavaksi ensiapukurssiksi. 

Kevään 2019 seuraava kurssi:

 23.3.2019 La klo 09:00 seuran kerhohuoneella Kololla, Puotilassa.

Kurssi pitää sisällään hätäensiavun, maallikkodefibrillaattorin käyttökoulutuksen ja happiensiavun. Kurssin hinta on 109€.

 Kurssien yhteydessä voi päivittää aikaisemmman peruskurssin, joka on vanhentumassa. Kursille osallistujan tulee olla seuran jäsen.

Ilmoittautuminen oheisella lomakkeella

ILMOITTAUTUMINEN EA-kursseilla ja/ tai rescue -kursseille

 

Katso myös NAUI rescue- diver kurssi. Voit suorittaa DAN kurssit ja Rescue-Diver kurssit yhtenä kokonaisuutena. Kts. sivu.

 

danea1danea3danea4

Sukellusturvallisuus (Rescue)

NAUI Rescue Diver -kurssin kurssin pääpaino on ongelmien ennaltaehkäisyssä. Harjoituksissa keskitytään omien ja sukellusparilla esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen sekä erilaisiin pelastautumis ja pelastamistekniikoihin. Runsas teoriapaketti ja toiminnalliset avovesiharjoitteet. Kurssi tulee jatkossa olemaan pääsyvaatimus sukellusvanhin- ja kouluttajakursseille. Kurssi antaa kaikkien sukeltajien tarvitsemat valmiudet ennaltaehkäistä ja ratkaista hätätilanteet. Soveltuu kaikille P1:sta M3:een.

Pääsyvaatimukset

Cmas P1 tai vastaava, 2 vuoden sisällä käyty ensiapukurssi ja omat täydelliset sukellusvarusteet. Kts. DAN EA-kurssit

Kurssin hinta

Kurssin hinta on 169 €, sisältää opetuksen, sukellukset ja NAUI - kortituksen sekä DAN Neuro-kurssin.
Kurssin hinta on 269 €, mikäli suoritat samalla ensiapukurssin (BLSD+O2)

Kurssin sisältö

Teoriakoulutus koostuu kolmesta luentokerrasta, jossa runsaasti myös käytännönharjoituksia.

Avovesikoulutus osuuteen kuuluvat harjoitukset suoritetaan yhden päivän aikana seuran huvilalla Villingissä. Yhdistettynä DAN ensiapukoulutukseen kurssista saa hyvät perusvalmiudet toimia onnettomuustilanteissa.

ILMOITTAUDU kevään 2019 kurssille. Kurssin teoriaosuudet pidetään seuran kololla Puotilassa ja avovesiharjoitukset pidetään Villingissä seuran huvilalla.

klikkaa ilmoittumislomakkeeseen tästä.

Kurssiohjelma

PV Vko pv Taso Klo Aihe
11.3.2019 ma R  17:30 teoria Rescue kurssin teoria 1
23.3.2019 la D  09:00 teoria DAN BLS+D+O2
8.4.2019 ma R  17:30 teoria Rescue kurssin 2.teoria
23.4.2019 ti P2-3, R  19:30 allas jatkokurssien ja rescueen pelastaminen
25.4.2019 to D  17:30 teoria DAN neuro
11.5.2019 la P2-3, R  09:00 avovesi rescue kurssin avovedet ja jatkokurssien pelastaminen sekä onnettomuusharjoitus

Lisätiedot:

Laitesukelluksen jatkokurssi CMAS P2/NAUI Adv Scuba Diver, kevät 2019

Laitesukelluksen jatkokurssilla noudatetaan kansainvälisen sukelluskoulutusjärjestöjen CMAS ja NAUI koulutusstandardia ja Sukeltajaliiton koulutusohjelmaa. Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat kansainvälisen sukelluskortin. Kurssi on Sukeltajaliiton uuden mallin mukainen. Kurssin aikana esitellään kuivapuku teoriassa, mutta kurssin voi suorittaa myös märkäpuvulla. Jos kurssin  avovesiosuudet haluaa suorittaa kuivapuvulla, täytyy kurssilaisen omata riittävä kokemus kuivapuvulla sukeltamisesta. 

Kurssi alkaa 18.3.2019

Lue lisää: Laitesukelluksen jatkokurssi CMAS P2/NAUI Adv Scuba Diver, kevät 2019

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi CMAS P3/NAUI Master Scuba Diver -kurssi, kevät 2019

Laitesukelluksen syventävällä jatkokurssilla noudatetaan Sukeltajaliitto ry:n koulutusohjelmaa, joka täyttää kansainvälisten sukelluskoulutusjärjestöjen CMAS ja NAUI koulutusstandardit. Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat kansainvälisen sukelluskortin (CMAS P3 tai NAUI Master Scuba Diver).

Lue lisää: Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi CMAS P3/NAUI Master Scuba Diver -kurssi, kevät 2019