Nuoriso-ohjaajia etsitään

Norppaohjaajan täytyy olla 15 vuotta täyttänyt ja kuuttiohjaajan 18 vuotta täyttänyt, tosin moni ohjaaja on löytänyt itselleen tästä harrastuksen kypsänä aikuisena vasta omien lasten aloitettua toiminnan.

Seura on tukenut ohjaajaksi haluavia kurssittamalla heitä Sukeltajaliiton ja Nuoren Suomen ohjaajakursseilla. Ohjaaja sitoutuu olemaan mukana toiminnassa tietyn ajan kurssin jälkeen. Palkkaa emme ohjaajille maksa, mutta seura toki pyrkii tukemaan ohjaajiensa sukellusharrastusta muuten. Hyvä mieli ja välitön palaute lapsilta ja nuorilta sekä heidän vanhemmiltaan on varmasti sitä parasta mitä ohjaajana oleminen tarjoaa. "Työvuorolistan" pyrimme tekemään siten, että jokainen mukana oleva ohjaaja voisi kokea työn mukavana harrastuksena eikä rasittavana työnä!

Lisätietoja saa nuoriso at urheilusukeltajat.fi osoitteeesta.  

Tervetuloa Ohjaajaksi!-starttikoulutus

Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus on valmistunut syyskuussa 2009. Koulutusta voivat järjestää SLU-alueet, lajiliitot ja sinettiseurat omille ohjaajilleen ja valmentajilleen. 

Tervetuloa ohjaajaksi-koulutus on starttikoulutus urheiluseurojen uusille ja aloittaville pääasiassa 6-11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille.  Koulutuksessa keskustellaan ja etsitään yhdessä ratkaisuja  mm. ryhmän hallintaan ja harjoituskerran suunnitteluun.

Norppaohjaaja 

"Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet suunnitella ja organisoida 7-15 -vuotiaiden lasten ja nuorten snorkkelisukellustoimintaa eli norppatoimintaa, toimia norppaohjaajana sekä vastaanottaa norppien taitoradan suorituksia.

Norppaohjaaja saa toimia norppaohjaajana, opettaa snorkkelisukelluksen ja vesiliikunnan perustaitoja, opettaa ja vastaanottaa norpan taitoradan suorituksia sekä ollessaan Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsen kortittaa norpan taitoradan suorittaneita henkilöitä norppasukeltajiksi." (Sukeltajaliitto)

Kuuttiohjaaja

"Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet suunnitella ja organisoida kuuttitoimintaa 3-6 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen sekä ohjata 3-6 -vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan yhteisessä snorkkeliharrastuksen parissa. Ohjaaja ymmärtää, että tavoitteena on saada vedestä lapselle hyvä kaveri, jolloin lapsi tunnistaa ja tietää omat taitonsa ja kykynsä toimia vedessä.

Kuuttiohjaaja saa toimia vastuullisena kuuttiohjaajana 3-6 -vuotiaiden lasten snorkkelisukelluksessa." (Sukeltajaliitto)