Toimintasuunnitelma (2014)

Toiminta-ajatus ja vuoden 2014 keskeiset tavoitteet

Nuoriso- ja kilpailujaos järjestää lapsille ja nuorille ohjattua ympärivuotista toimintaa.

Tavoitteena on ylläpitää Sukeltajaliiton ja Nuori Suomen myöntämä Sinettiseuran arvo merkkinä laadukkaasta ja kehittyvästä lasten ja nuorten liikunnan järjestämisestä. Lasten ja heidän vanhempiensa kanssa laaditaan yhteisesti vuosittain Pelisäännöt, joita noudatetaan kaikessa seuran toiminnassa. Pelisäännöt on laadittu kaikissa harjoitteluryhmissämme. Kaikilla alla mainituilla ryhmillä on säännölliset viikottaiset harjoitukset uimahallissa.

 

Kuuttiryhmä muodostuu 3-6 vuotiaista lapsista, jotka ovat vanhempansa kanssa altaassa. Tavoitteena on tehdä vedestä lapselle turvallinen ja mukava leikkikaveri. Samalla sukeltamisesta ja vedessä leikkimistä tulee koko perheen yhteinen harrastus, jonka äärellä on helppo tuoda myös vesiturvallisuusnäkökohtia esille. Jokaisen toimintakauden aikana teemme esim. pelastusliiviharjoituksia altaassa. Ryhmiä on kolme ja niiden toiminta jatkuu vuonna 2014. Ryhmät harjoittelevat Hesevassa Käpylässä ja vanhimpien kuuttien ryhmä SYK:n uimahallissa Etelä-Haagassa.

 

Norppatoiminta jakaantuu kahteen ryhmään: 7-10 vuotiaat lapset (pikkunorpat, kaksi ryhmää) ja 10-13-vuotiaat lapset (norpat, kaksi ryhmää). Pikkunorpat harjoittelevat  leikin varjolla snorkkelisukelluksen perusasioita, mikä huipentuu Norpan taitoradan suorittamiseen ja kansallisen Norppasukeltajakortin myöntämiseen. Norpparyhmä jatkaa snorkkelisukellustaitoja. Norpat osallistuvat aktiivisesti Norpparalleihin, jotka ovat leikkimielisiä tekniikkakilpailuja.

 

US Seals eli hyljeryhmä (13-16 v) jatkaa toimintaansa vuonna 2014.  Tämän ryhmän erityinen haaste on dropout-ilmiön ehkäisy sekä uusien harrastajien mukaan ottaminen. Vuoden 2014 aikana nuoret jatkavat tutustumista sukelluksen eri alalajeihin: räpyläuintiin, uppopalloon, sukelluskalastukseen, vapaasukellukseen, vedenalaiseen valokuvaukseen, laitesukellukseen sekä hiovat uintitekniikkaansa. Nuorille annetaan myös mahdollisuus tehdä ohjelmaa toisilleen "Hylkeiden oma kerta" projektissa, jossa 2-3 hengen ryhmissä vedetään harjoitukset muille ryhmäläisille.

 

Urheilusukeltajat ry:llä on kaksi uppopallojoukkuetta, jotka pelaavat SM-sarjaa A- ja B-nuorten sarjoissa.

 

Vuoden 2014 aikana järjestämme lapsille ja nuorille viikonloppuleirin sekä osallistumme mahdollisiin valtakunnallisiin Norpparalleihin ja –leirehin. Joulukuussa järjestetään puurojuhla ja vedenalainen kuusijuhla.

 

Jaoksen kaikki ohjaajat ovat käyneet Sukeltajaliiton Kuutti- tai Norppaohjaajakurssin, osa on myös laitesukelluskouluttajia. Jaos tukee ohjaajien jatkokouluttautumista. Ohjaajat osallistuvat aina nuorten kanssa leiri- ja kilpailumatkoihin.