US Voitti B-nuorten kultaa Joensuussa 2012

Joensuun viimeisellä sarjakierroksella Urheilusukeltajien B-nuorten joukkue pelasi 2 ottelua, toisen Hämeenlinnan sukeltajia, toisen Rauman Korihaita vastaan. Joensuuhun on pitkä matka ja mukaan oli raahautunut tiivis, mutta sitäkin kovempi kuusihenkinen joukkue. Pelaamassa olivat Totti Nurmi, Aleksi Mäkelä, Oskari Heimonen, Walter Öhman, Emmi Kosomaa ja Peter Nybergh. 

us001678

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Hämeenlinnan joukkue. Viime vuonna sarjassa aloittanut joukkue ei alkutaipaleellaan tuottanut juurikaan vastusta Urheilusukeltajien rivistölle, joka oli jo toissa vuonna päässyt SM- hopeasijalle. Heitä vastaan pelatessa kisattiin lähinnä pistepörssistä ja ainakin eräs Totti ja myös eräs Otso ja ehkä eräs Teemukin tapasivat ahmia koko joukon pisteitä. Kuitenkin ajan mittaan Hämeenlinnan joukkio on kasvanut ja voimistunut ja pelit ovat käyneet tasaisemmiksi. Tällä kertaa heillä oli mukana täysi joukkue, 12 raavasta nuorta miestä. Asettuessamme pelottavaa, TUPLATEN suurempaa joukkuetta vastaan tunsimme itsemme SPARTALAISIKSI persialaisten kynsissä. Vesi tuntui tavallistakin kylmemmältä sinne mennessämme. Joukkueen kapteeni, kokenut pelaaja Totti Nurmi veti joukkueelle henkeä nostattavat alkulämmittelyt. Vastustajat SILMINNÄHDEN säikähtivät, kun kuulivat millaisia sukelluksia ja uintiharjoituksia kapteeni käski joukkuelaisten vetää. 

Pian ottelu pantiin käyntiin. Se alkoi tasaisesti ja pallo alussa jopa pyöri pitkään Urheilusukeltajien päädyssä. Karvaaminen kahdestaan oli raskasta hyökkääjille ja pallon poissaanti täten vaikeaa. Pelkkä puolustaminen kun ei johda tulokseen, päätti kapteeni ottaa pallon pois vastustajalta, (kun se sen korin luokse oikein tuli tyrkyttämään) ja sukelsi sen vastustajan päätyyn. Palloa olikin paljon mukavampi pyörittää vastustajan päässä. Hetken syöttelyn jälkeen pallo löysi tiensä vastustajan koriin (korintekijänä Totti Nurmi) ja joukkue saavutti 1-0 johtoaseman! Peli ei vielä ollut kuitenkaan selvä: myös vastustaja onnistui pian korinteossa. Kovan kamppailun jälkeen toiseen erään siirryttiin Urheilusukeltajien 4-2 johtoasemassa.

Toinen erä oli vielä selvästi kovempaa peliä kuin ensimmäinen erä. Vastustajat hyökkäsivät täysillä väsyneen joukkueemme kimppuun ja puolustuspelimme oli heppoisten karvausten varassa, mutta pallo kuitenkin onnistuttiin saamaan myös vastustajan päätyyn vähän väliä. Vastustajien ilmeet vääntyivät mytryyn, kun eivät selvästä kuntoylivoimastaankaan huolimatta onnistuneet korin teossa kuin pari kertaa ja solakat pelaajamme puikkelehtivat heidän riviensä välistä jopa pari läpiajomaalia. Peli päättyi Urheilusukeltajien 9-2 voittoon, hyvä US!


Ennen toista peliä oli pitkä ansaittu lepotauko. Vatsat pumpattiin täyteen Gainomaxia ja venyttelyllä pidettin pelaajat virkeinä. Toisen pelin vastustaja, Korihait, pelasivat tällä kaudella sarjassa ensimmäistä kertaa ja ovat kehittyneet huimaa vauhtia. Heilläkin oli mukana täysi joukkue ja tunnelmat olivat samanlaiset kuin ennen ensimmäistä peliä, kun asetuimme heitä vastaan. (Nyt oli tietysti kaikki ennakkoluulot itseä kohtaan karisseet pois, kun edellinenkin jättiläisjoukkue kaatui selvin lukemin. Kaikki ei ole koosta kiinni!)

Tämä ottelu alkoi vastustajan korilla, tekijänä Niclas Nordlund. Joukkuelaisemme karistivat turhan itsevarmuuden pois ja alkoivat keskittyä peliin. Hetken päästä tilanne olikin tasan ja kohta Urheilusukeltajat menivät Raumalaisista ohi (lähes) täydellisellä yhteispelillä luotujen korintekotilanteiden siivittäminä, joista summeri soi yhtenään. Kuitenkin ennen puoliajan loppua Rauman pojat onnistuivat pistämään sen verran hanttiin, että toiseen erään siirryyttiin tasatilanteessa, 2-2. Toinen erä alkoi Urheilusukeltajien maalilla. Kapteeni haki pallon keskeltä ja hämäten kaikkia vastustajia uikin sen suoraan heidän koriinsa, mikä yllättävä veto! Tästäpä vastustaja suuttuikin ja alkoi oikein todella käydä päälle. Onneksi puolustuskuviot olivat pelaajillamme hanskassa ja he saivat pidettyä oman korin tyhjänä. MEIDÄN joukkueemme onnistui korin teossa vielä kolmesti ja peli päättyi siis 6-2.

Kausi on nyt pelattu ja B-nuorten joukkue saadaan kasaan toivottavasti myös ensi vuonna. Urheilusukeltajat voittivat tälläkin kaudella kaikki ottelunsa ja onnistuivat säilyttämään Suomen mestarien tittelinsä. Tänä vuonna eräälle Urheilusukeltajalle, Totti Nurmelle, myönnettiin lisäksi oma palkinto, Korikuninkaan pysti. Totti teki kauden aikana 27 koria, kun seuraavaksi paras teki koreja 10.