Uppopallo

Uppopallo on hyvin taktinen ja nopeatempoinen kontaktilaji. Se on maailman ainoa kolmiulotteinen pallopeli. (Wikipedia

 

Taktiikan merkitystä lisää se, että pelaajat joutuvat välillä tulemaan pinnalle hengittämään (sukellusajat ovat tyypillisesti vain 5-15 sekuntia). Pelaajien vaihdot pelissä suoritetaan jääkiekon tapaan lentävinä vaihtoina. Kolmiulotteisuus lisää pelin viehätystä huomattavasti. Syöttö tai vastustaja voi tulla miltä tahansa suunnalta, oikealta, vasemmalta, ylhäältä, alhaalta, takaa tai edestä. Peli on kontaktilaji, sillä pallon saa riistää vastustajalta vaikka suoraan kädestä, ja maalinteko tapahtuu yleensä vetämällä tai työntämällä maalivahti maalin edestä. Vaikka peli on fyysinen, tapahtuu pelissä harvoin loukkaantumisia, koska vesi vaimentaa kontakteja tehokkaasti.

 

Uppopalloa on pelattu suomessa 70 -luvun alusta lähtien. Suomessa pelataan nykyään miesten SM-sarjan lisäksi I-divisioonaa, sekä nuorten SM-sarjaa kahdessa sarjassa (A-nuoret alle 20v, ja B-nuoret alle 17v). Lisäksi maassamme järjestetään vuosittain useita eritasoisia uppopallon cup-turnauksia.

Urheilusukeltajat on Pääkaupunkiseudun johtava nuorten uppopalloseura. Vuosina 2012 ja 2013 Urheilusukeltajat on voittanut SM-kultaa sekä A- että B-nuorten sarjassa. Kaudella 2013-14 US asettaa joukkueet sekä A-nuorten että B-nuorten sarjaan.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä uppopallovalmentajaamme: uppopallo at urheilusukeltajat.fi.