Seuraesittely

Urheilusukeltajat ry. on Suomen vanhin ja pääkaupunkiseudun suurin sukellusseura. Seura on perustettu vuonna 1956, ja nykyään sillä on noin 500 jäsentä. Seuran kotipaikka on Helsinki.

p3kurssilla1

Toiminta-ajatus

Seuran perustamissääntöjen mukaan seuran päämääränä on urheilusukellusaatteen edistäminen ja seuralaisten sukellustaidon kehittäminen. Näiden periaatteiden mukaisesti seuramme toimii edelleen. Sukellus on meidän mielestämme parhaimmillaan koko perheen harrastuksena. Järjestämme kehittävää harrastustoimintaa jo kolmen vuoden iästä alkaen, eikä yläikärajaa ole. Leireillämme ja kesänviettopaikassamme koko perhe voi harrastaa ja viihtyä yhdessä. Seuran jäsenmaksujen perheenjäsenhinta suosii koko perheen kuulumista seuraan.

Sukeltaminen

Urheilusukellus harrasteena käsittää monia erilaisia harrastusmuotoja, kuten sukelluskuvaus, räpyläuinti, meriarkeologia, uppopallo, sukelluskalastus, laitetekniikkakilpailut jne. Urheilusukeltajat ry. on suuri ja monimuotoinen seura, ja mm. kaikkia näitä on seurassamme harrastettu, mutta silti meille edelleen tärkein kaikista on tavallinen urheilusukellustoiminta Suomenlahden saaristossa ja monilla hylyillä.

Seuramme omistaa kaksi omaa venettä, joilla tehdään sukellusretkiä retkikalenterin mukaisesti toukokuulta lokakuulle. Retkiä tehdään pääsääntöisesti viikonlopun molempina päivinä sekä yhtenä tai kahtena arki-iltana viikossa. Seura omistaa myös useita paineilmakompressoreita, joilla kerholaisten sukelluslaitteet saadaan täytettyä tarpeen mukaan.

Kesäisenä sukellustukikohtana käytössämme on saaristosta vuokrattu huvila, ja aina juhannuksen jälkeen kaikki kynnelle kykenevät lähtevät seuran viikon pituiselle sukellusleirille jonnekin tavallisen toiminta-alueemme ulkopuolelle.

Sukellusretket suuntautuvat useimmiten jollekin Suomenlahden hylyistä. Koska meillä veneen kipparikin aina sukeltaa, voit olla varma, että kohteet joilla sukellamme ovat aina vaihtelevia ja mielenkiintoisia.

telttakyla1Seuratoimintaa

Pelkän sukeltamisen lisäksi seura toki järjestää paljon erilaisia yhdessäolotilaisuuksia koko perheelle. Vuotuinen kesäleiri on paljon muutakin kuin pelkkää sukeltamista, se voi myös olla koko perheen yhteinen kesäloma saaristossa. Juhlista pitää mainita ainakin vedenalainen kuusijuhla joulun alla, ja kesän päättäjäiset, suuret rapujuhlat.

Talviaikaan järjestämme kerhoiltoja, joissa käsitellään erilaisia sukeltamiseen liittyviä aiheita, tai ehkä vain katsellaan kesän kuvasatoa.

Seuralla on useita uimahallivuoroja viikossa. Vuoroja pääsee käyttämään Helsingin kaupungin hallikortilla nimellistä maksua vastaan.