Tervetuloa Urheilusukeltajat ry:n jäseneksi

Olet tehnyt hyvän päätöksen ja liittynyt Suomen vanhimman sukellusseuran, Urheilusukeltajat ry:n, jäseneksi. Iso paketti tietoa koskien seuran historiaa, seuran toimintaa ja seuralaisten käytössä olevia etuja on saatavillasi näillä seuran internetsivuilla.

Osa nettisivuston tiedoista on tarkoitettu vain seuraan kuuluville jäsenille, ja täten osa materiaalista näkyy vain jäsen-tason tunnukset omaaville seuralaisille. Kaikki seuran toiminta ja jäsenedut ovat uusien jäsenten hyödynnettävissä siitä päivästä alkaen, kun jäsenmaksu on kirjautunut Urheilusukeltajat ry:n tilille.


Vene ja sukellusretket 

Seura omistaa kaksi venettä, joita hyödynnetään aktiivisesti sukellus- ja koulutustoiminnassa toukokuun alusta lokakuun loppupuolelle asti. Seuran lippulaiva Räpylä VIII on n. 10 m pitkä sukellustoimintaan erittäin hyvin soveltuva Kulkuri 34 –mallinen alus. Seuran kakkosalus, Norppa, on puolestaan nopea ja tukevarakenteinen alumiinivene, jota hyödynnetään sekä pienen sukeltajajoukon tukiveneenä että Villingin huvilan yhteysveneenä. 

Kesäkauden aikana toukokuusta lokakuuhun tehdään veneillä, pääosin Räpylällä, lukuisia sukellusretkiä eritasoisille sukelluskohteille. Sukellusretkiä pyritään järjestämään joka tiistai, torstai, lauantai ja sunnuntai. Retkiajankohdat sekä retken edellyttämä koulutustaso ilmoitetaan nettisivujen Kalenteri-osiossa. Seura järjestää myös muita sukellustapahtumia, kuten talvisukelluksia, teemaviikonloppuja sekä leirejä. 

Täyttöasema

Paineilmasäiliöiden tankkaamiseen tarkoitettu täyttöasema, Kontti, sijaitsee seuran venepaikkojen tavoin Puotilan Venekerhon alueella. Täyttöasemaa pääset hyödyntämään joko maksamalla koko kauden kattavan kausimaksun tai maksamalla jokaisesta täytöstä erikseen.

Hallivuorot

Seuran jäsenenä sinulla on loistavat mahdollisuudet sekä uinnin että sukellustoiminnan allasharjoitteluun niin kesä- kuin talvikaudellakin. Seuralaisten käytössä on allasvuoroja Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahalleissa sekä kesäisin Uimastadionin ja Kumpulan maauimaloissa. Allasvuorojen hyödyntäminen edellyttää voimassa olevaa Liikuntaviraston myöntämää hallikorttia. Mikäli sinulla ei ole hallikorttia, voit tilata sen nettisivujen tilauslistan kautta. 

Koulutus 

Seura järjestää säännöllisesti kaikentasoisia urheilusukelluskursseja, jotka ovat Sukeltajaliiton sääntöjen mukaisia ja pohjautuvat kansainvälisten CMAS- ja NAUI-järjestöjen koulutusjärjestelmiin.  

Nuorisotoiminta 

Nuoriso- ja kilpailujaos järjestää lapsille ja nuorille ohjattua ympärivuotista toimintaa. Ohjatuissa ryhmissä, joita ovat Kuutit (3-6 v.), Pikkunorpat (7-10 v.), Norpat (10-13 v.) ja Hylkeet (US-Seals –nuorisoryhmä) on tällä hetkellä noin 80 lasta ja nuorta. Kilpaurheilun saralla seura on menestynyt erityisesti nuorten uppopallosarjoissa. 


Seuran huvila Villingissä 

Villingin saaressa Laajasalon edustalla on seuralaisten käyttöön tarkoitettu kesähuvila, jonka seura on vuokrannut Helsingin kaupungilta. Villingissä voi käydä päiväreissulla, viettää mukavan viikonlopun muiden seuralaisten kanssa tai viipyä pidemmänkin aikaa.

Tiedotus

Tämä internetsivusto toimii seuramme pääasiallisena tiedotuskanavana, josta löytyvät mm. tiedot kaikista lähestyvistä seuran tapahtumista. Keskustelupalsta-osiossa voit ottaa kantaa asioihin sekä jakaa mielipiteitä muiden seuralaisten kanssa. Myös tulevista sukelluksista keskusteleminen tapahtuu usein keskustelupalstalla. Tärkeimmistä asioista muistutetaan vielä erikseen seuran sähköpostilistalla, jolle jokainen jäsen kuuluu automaattisesti.

 

Tämän lisäksi seuran perinteinen Jäsentiedote-lehti ilmestyy muutaman kertaa vuodessa. Lehti julkaistaan ensisijaisesti nettisivuilla, mutta mikäli nettilehden lukeminen on sinulle jostain syystä hankalaa, voit tilata lehden myös painettuna versiona kotiisi. 

 

Vanhat jäsentiedotteet on arkistoitu verkkosivuillemme. Toimintaamme pääsee hyvin sisälle kun lukee läpi pari viimeistä jäsentiedotetta. 

 

Vielä kerran, tervetuloa seuraan!