Tietosuojalauseke

 

 

 

Verkkosivuston tietosuojalauseke 

Verkkosivuston tarjoaa Urheilusukeltajat ry (”US”). Tietosuojalausekkeessa ilmaisut "me", "meitä" jne. tarkoittavat US:ää ja ilmaisut “sinä”, “sinun” jne. tarkoittavat sinua verkkosivuston käyttäjänä.

Lue tämä tietosuojalauseke huolellisesti. Älä käytä sivustoa, jos sen toimintatavat eivät ole sinulle hyväksyttyjä. Älä myöskään käytä tätä verkkosivustoa, jos olet alle 14-vuotias.

Käsittelemme henkilötietojasi huolella. Tämän sivuston henkilötiedot eivät ole yhteydessä US:n jäsenrekisterin henkilötietoihin.

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa sinun käyttäjänä liittyvää tietoa. Sellaisiin sisältyvät sinun itsesi antamat tiedot ja muulla tavoin kerätyt tiedot.

Kuka vastaa henkilötietojesi asianmukaisesta käsittelystä?

US on sinusta säilyttämiemme, käsittelemiemme, verkkosivuston käyttöön liittyvien ja muulla tavoin hankkimiemme henkilötietojen vastuullinen rekisterinpitäjä.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Käytämme tietoja vain seuraaviin tarkoituksiin:

  • Verkkosivuston hallinnointiin, käyttöön, ylläpitoon ja kehitykseen
  • Tapahtumien, retkien, kilpailujen ja muiden US:n toimintaan liittyvien toimintojen hallinnointiin
  • Lakisääteisten vaatimusten noudattamiseen (esim. syys- ja kevätkokousten kutsuihin), verkkosivuston laittoman käytön estämiseen, riitojen ratkaisuun ja sopimusten täytäntöönpanoon
  • Muihin eri tavoilla hyväksymiisi tarkoituksiin

Pyydämme suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön yllämainittuihin tarkoituksiin. Jos haluamme käyttää henkilötietojasi johonkin muuhun tarkoitukseen, ilmoitamme asiasta sinulle. Käytämme tietojasi vain sellaisiin muihin tarkoituksiin, joihin olet antanut suostumuksesi tai jonka laki edellyttää ja sallii.

Vain rajallisella määrällä US toimihenkilöitä on pääsy henkilötietoihisi (esim. järjestelmän ylläpitäjät, US:n johtokuntalaiset ja tapahtumien järjestäjät).

Millaisia henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja käytämme?

Keräämme ainoastaan sinun itsesi sivustolle antamia tietoja. Näitä tietoja ovat esimerkiksi sivustolle rekisteröitymisen yhteydessä annetut tiedot ja eri tapahtumien ilmoittumisien yhteydessä annetut tiedot. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi:

  • Nimi ja osoite
  • Yhteystiedot (puhelin, sähköposti, verkkosivu, jne.)
  • Käyttäjätunnus ja salasana
  • Kansalaisuus (tarvitaan esim. Sotamuseon sukelluslupia varten)
  • Kurssien, tapahtumien tai muiden US-maksujen laskutustiedot (esim. ilmoitettujen henkilöiden nimet ja tyypit, euromäärät, eräpäivät ja maksun status)

Käytetäänkö verkkosivustolla evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?

Evästeet (”cookies”) ovat tietoja, joita verkkosivusto siirtää omalle tietokoneellesi pieninä tekstitiedostoina. Niitä käytetään tietojen tallettamiseen ja ne helpottavat sivuston käyttöä. Niiden avulla voidaan tunnistaa sivuston käyttäjän tietokone, mutta ei itse käyttäjää. Evästeiden avulla esimerkiksi tietokoneesi voidaan tunnistaa automaattista sivustolle kirjautumista varten. US käyttää evästeitä vain sivustolle kirjautumisen valvomiseen ja sinne automaattisesti kirjautumiseen.

Miksi ja kenen kanssa jaamme henkilötietoja?

US ei jaa sivuston käyttäjien henkilötietoja millekään seuran ulkopuoliselle taholle.

Missä henkilötiedot talletetaan?

Henkilötiedot talletetaan US:n sivuston palvelimella. Palvelimen ylläpitäjä voi pitää niistä varmuuskopioita muilla palvelimilla tai pilvipalveluissa, mutta niihin ei tuolloin ulkopuoliset pääse käsiksi.

Mitä muuta teemme suojataksemme henkilötietosi?  

US yrittää suojata tietojasi mahdollisimman hyvin. Käytämme kaikkia kohtuullisia varotoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi. Pyrimme teknisillä ja organisaatioon liittyvillä keinoilla rajoittamaan luvatonta käyttöä, tietojen luvatonta muokkaamista ja tietojen vahingossa tapahtuvaa häviämistä.

Hyvistä tavoitteestamme huolimatta emme voi kuitenkaan taata täydellistä turvallisuutta verkkoympäristössä. Älä siis talleta mitään turhaa arkaluontoista tai luottamuksellista tietoa sivustolle (mukaan lukien sen keskustelupalstat). Suojaa omat henkilötietosi aina kirjautumalla ulos sivustolta sen jälkeen, kun et enää tarvitse sivuston kirjautumista vaativien osioiden käyttöä.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

Säilytämme sivustolle rekisteröityessä annettuja henkilötietojasi niin kauan kun olet seuran jäsen. Eri tapahtumiin (etc) ilmoittautumisen yhteydessä tallennetut tiedot säilyvät arkistoituna ainakin 5 vuotta.

Millaisia tietosuojaan liittyviä valintoja voit tehdä? 

Keräämme sinusta vain minimaalisesti tarvittavan määrän henkilötietoja. Jos et halua antaa US:n sinusta tarvitsemia henkilötietoja, voit käyttää sivustoa anonyymisti, mutta silloin sinulla on pääsy vain sivuston julkiseen materiaaliin. Esimerkiksi, seuran keskustelupalstoilla kaikki keskustelu käydään kunkin jäsenen omalla nimellä eikä anonyymi keskustelu ole mahdollista. Jos et halua antaa tai pitää ajan tasalla sähköpostiosoitettasi, sinulle ei tule henkilökohtaista kutsua seuran lakisääteisiin vuosikokouksiin.

Miksi lähetämme sinulle sähköpostia?

Voimme lähettää sinulle tämän sivuston henkilötiedoissa annettuun osoitteeseen sähköpostia esimerkiksi, kun

  • Haluamme lähettää sinulle kutsun seuran lakisääteiseen syys- tai kevätkokoukseen.
  • Olet ilmoittautunut johonkin tapahtumaan ja otamme sinuun yhteyttä sen vuoksi
  • Olet lähettänyt meille viestin ja vastaamme siihen
  • Haluamme lähettää sinulle tiedot päivityksestä, tietosuojailmoituksesta tai –varoituksesta
  • Haluamme lähettää sinulle jotain muuta seuraan liittyvää tärkeätä tietoa.

Linkit muille verkkosivustoille

Sivustollamme on linkkejä muille sivustoille. Emme vastaa linkitetyistä sivustoista, niiden sisällöstä tai tietosuojakäytännöistä. Perehdy kunkin linkitetyn sivuston omaan tietosuojalausekkeeseen. Emme valvo linkitettyjä sivustoja ja vierailet niillä omalla vastuullasi.

Ota yhteyttä

Kaikki rakentava palaute sivuston tietosuojasta on tervetullutta. Jos tietosuojalausekkeessa tai sen kohteena olevassa verkkosivustossa on yksityisyytesi suojaamiseen liittyviä ongelmia, kysy meiltä. Ota meihin yhteyttä myös silloin, kun haluat tietää tarkemmin henkilötietojesi säilyttämisestä, haluat päivittää henkilötietojasi, haluat poistaa henkilötietojasi tai haluat estää henkilötietojesi tulevan käytön.

Meihin saa yhteyden sähköpostitse osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Miten verkkosivuston tietosuojalausekkeen muutoksista tiedotetaan?

US:n toimintatavat ja -mallit kehittyvät jatkuvasti, joten myös tietosuojalausekkeen sisältö muuttuu aika ajoin. Julkaisemme päivitetyt tietosuojalausekkeet verkkosivullamme, tässä samasta paikassa. Tunnistat päivitetyn tietosuojalausekkeen sen lopusta löytyvästä julkaisupäivästä. Jos jatkat sivuston käyttöä päivitetyn tietosuojalausekkeen julkaisun jälkeen, sinun katsotaan hyväksyneen uuden version.

Tietosuojalauseke, Urheilusukeltajat ry, julkaistu 21.5.2018