Urheilusukeltajat ry.

Veden alla jo 60 vuotta 

Urheilusukeltajat ry. on Suomen vanhin ja pääkaupunkiseudun suurin sukellusseura. Seura on perustettu vuonna 1956, ja nykyään sillä on noin 500 jäsentä. Seuran kotipaikka on Helsinki.

Seuran perustamissääntöjen mukaan seuran päämääränä on urheilusukellusaatteen edistäminen ja seuralaisten sukellustaidon kehittäminen. Näiden periaatteiden mukaisesti seuramme toimii edelleen. Sukellus on meidän mielestämme parhaimmillaan koko perheen harrastuksena. Järjestämme kehittävää harrastustoimintaa jo kolmen vuoden iästä alkaen, eikä yläikärajaa ole. Leireillämme ja kesänviettopaikassamme koko perhe voi harrastaa ja viihtyä yhdessä. Seuran jäsenmaksujen perheenjäsenhinta suosii koko perheen kuulumista seuraan.


Urheilusukellus harrasteena käsittää monia erilaisia harrastusmuotoja, kuten sukelluskuvaus, räpyläuinti, meriarkeologia, uppopallo, sukelluskalastus, laitetekniikkakilpailut jne. Urheilusukeltajat ry. on suuri ja monimuotoinen seura, ja mm. kaikkia näitä on seurassamme harrastettu, mutta silti meille edelleen tärkein kaikista on tavallinen urheilusukellustoiminta Suomenlahden saaristossa ja monilla hylyillä.

Tiimimme