Avantosukelluskalusto

Kalusto

  • Pintaköysi kuljetuslaatikossaan (2 kpl)+turvasukeltajan köysi 1kpl

  • Kairatx2

  • Jääsahat x2

  • Jääpalan nosto väline, mallia avanto-avain.

  • Ahkiot x2

  • Lapio

Kamojen lainaaja laittaa tekstarin meikäläiselle kun ottaa ja palauttaa kamat niin tiedän kenellä ne ovat jos joku kyselee. Samaten aikeistaan ottaa kamat voi ilmoittaa keskustelupalstalla sukellusreissut kohdassa niin ei tule tuplabuukkauksia niin helposti)

Ensikertalaiset eivät avannolle lähde ilman avantosukelluskokemusta omaavaa seuraa.

Clarico-Text-Image

Kairasta: Terä on herkkä. Sillä saa kairata ja vain kairata. Kun ei enään kairata niin heti teränsuojus paikalleen. Säästää terää, tavaroita ja ihmisiä.

 

Sahasta: Sillä saa sahata ja vain sahata. Sahalla ei väännetä eikä kangeta yhtään mitään ikinä.

 

Köysistä: Jos kiinnnittää kamat palomiehenhaalla niin ensin tehdään laitteen hihnaan solmu ja sitten vasta haka kiinni D -lenkkiin ja lukkorengas visusti kiinni + rannelenkki. Laitteen hihnassa ei saa olla muoviklipsiä joka voisi murtua ja köysi päästä niin irti. Palomiehenhakakiinityksen hyvä puoli on siinä että köysi saadaan irti sukeltajasta ja kiinni toiseen kamat päällä olevaan sukeltajaan. Perinteisellä tavalla tehtynä seuraavan menijän tarvitsee odotella että tulija riisuu kamat jotta köysi saadaan irti ja pääsee itse pukemaan koska köysi tulee omien kamojen alle.

 

Perinteisesti kamojen alle kiinnitettäessä pujotetaan lukkorenkaallinen haka irti köyden päästä ja tyhjän lenkin läpi köysi pujottamalla saadaan aikaan silmukka.Haka pidetään visusti tallessa ja laitetaan takaisin paikoilleen kun toiminta lopetetaan.

 

Köysien toisessa päässä on tavallinen palomiehenhaka jonka avulla köysi kiinnitetään pinnalla lohkareisiin, kairaan tai johonkin muuhun.Ikinä ei sukelleta ilman että köysi on kiinnitetty pinnalla johonkin. Jos ei mitään muuta ole niin sitten köysi on kiinni pintahenkilössä.Pintakiinnityspää on pujotettu kuljetuslaatikon alareunan läpi ja sieltä sitä voi vetää senverran ulos kuin tarvitaan.

 

Kun homma on ohi niin köysi pakataan takaisin laatikkoon ilman että se menee sotkuun.

 

Ankkurista: Se on nykyisin mallia avanto-avain. Sen avulla nostetaan lohkareet ylös avannosta.

 

Ahkio on tukeva, mutta ei kuitenkaan nostella sitä siten, että sen sisällä on esim kahden ihmisen pullot ja lyijyt. Se ei ole niin tukeva.

 

Hinnoittelu

Lainaus ei maksa mitään.


T. Esko 0503682987