ILMOITTAUTUMINEN TOIMINTAAN

Toiminta on jaettu kevät- ja syyskauteen, toiminnassa mukana oleville lähetetään ohjeet ilmoittautumiseen sekä tiedot ryhmäjaosta. Ryhmäjaot tehdään syyskauden alussa lapsen iän ja taitotason perusteella. Vanhemmat voivat esittää toiveita ryhmästä jotka huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Mikäli et ole ollut aikaisemmin mukana toiminnassa ota yhteyttä nuorisojaokseen sähköpostitse (nuoriso(at)urheilusukeltajat.fi) kysyäksesi vapaita paikkoja, mukaan pääsee myös kesken kauden mikäli tilaa on.  


VAKUUTUS

Lapsia ei ole vakuutettu Urheilusukeltajat ry:n toimesta harjoitusten aikana. Halutessanne voitte lapselle vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen hankkia mutta sellainen ei perusvälinesukelluksessa pakollinen ole. 

Laitesukellus ei kuulu suomalaisilla vakuutusyhtiöillä välttämättä automaattisesti tavanomaisen tapaturmavakuutuksen piiriin. Selvitä omasta vakuutusyhtiöstäsi, korvaako tapaturmavakuutuksesi myös sukeltajantaudin painekammiohoidon. Varminta on, että vaadit siitä erillisen merkinnän vakuutussopimukseen.

Sukeltajaliiton jäsenillä on mahdollisuus ottaa Sukeltajaliitto - DAN Europe -sukeltajavakuutus edulliseen jäsenetuhintaan. Vakuutus korvaa mm. sukeltajantaudin painekammiohoidon. Vakuutuksen hinnat ja sisällön löydät tästä tuoteselosteesta

Sukeltajaliitto - DAN Europe -sukeltajavakuutus sisältää myös kilpailulisenssin, joten se sopii hyvin kilpailijalle, joka harrastaa laitesukellusta.

Kilpailulisenssi ja kilpailijan vakuutusturva

Kilpailulisenssi on lupa, joka oikeuttaa kilpailemaan Sukeltajaliiton alaisissa lajeissa. Liiton kilpailuihin osallistuvalla on oltava kilpailulisenssi.
Pelkkä kilpailulisenssi ei korvaa sukeltajantaudin painekammiohoitoa, joten sitä voidaan suositella vain niille kilpailijoille, jotka eivät sukella laitteella.


HALLIKORTTI

Hallikortit tilataan ajoissa ilmoittautuneille ja toimintamaksun maksaneille. Hallikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn uimahalleihin seuran harjoitusvuoroilla. Kun kortit on tilattu liikuntaviraston kautta voi kortin lunastaa Helsingin kaupungin uimahallin tai liikuntaviraston henkilöllisyystodistusta vastaan, varaudu maksamaan korttimaksu kassalle muutamia euroja. Mikäli olet häittänyt korttisi tai se on rikkoutunut voi lunastaa uuden kortin kassalta henkilöllisyystodistusta vastaan.

  VARUSTEET

Lapsi tarvitsee seuraavat varusteet:

- Räpylät allasharjoitteluun (umpikantaiset mieluusti, niin ei tarvita kenkää, kumiset ovat hyvät)

- Maskin (maskin on sopiva kun se pysyy lapsen kavoilla ilman remmiä, hänen vetäessä ilmaa nenän kautta sisään)

- Snorkkelin (lasten kokoa, aikuisten snorkkelissa on liikaa kuollutta ilmatilaa)

- Uimapuvun, joka pysyy päällä tiukoissakin käännöksissä

- Kuutti-ikäisillä on hyvä olla ohut märkäpuku niin ei tule kylmä altaassa

Varusteiden täytyy olla oikean kokoiset. Jos ostatte sukellusliikkeestä, siellä osataan neuvoa, kuinka sopivuus testataan. Räpylät eivät saa hiertää, ja maskin on istuttava kasvoilla hyvin, eikä se saa vuotaa. Snorkkelin mallilla ei ole väliä, mutta sen koko on tärkeä. Lapsen keuhkot ovat pienet, ja putken läpi hengittäminen raskasta, joten lasten kokoinen putki pitää olla.

OHJEET UIMAHALLIIN


Malmin uimahalli:

- Sisään pääsee puolituntia ennen harjoitusvuoron alkua, näyttämällä hallikorttia portilla. Laita lisäksi ruksi kassalla olevaan listaan, nimesi perään oikean päivämäärän kohdalle 
  (mikäli kortteja ei ole ehditty ensimmäisille kerroille tilata kertokaa kassalle mihin ryhmään olette tulossa)

- Pukukaapin saa lukkoon laittamalla hallikortin oven sisäpuolella olevaan lukkoon

- Suihkussa ja saunassa käydään ilman uimapukua ja peseydytään huolellisesti ennen altaalle tuloa
- Ryhmä kokoontuu altaalla 5 minuuttia ennen harjoitusten alkua ole ajoissa ja kaikki varusteet mukana.

- Harjoitusten loppuessa et voi jäädä halliin ilman vanhemman valvontaa.


Itäkeskuksen uimahalli:

- Sisään pääsee puolituntia ennen harjoitusvuoron alkua, näyttämällä hallikorttia portilla.
  (mikäli kortteja ei ole ehditty ensimmäisille kerroille tilata kertokaa kassalle mihin ryhmään olette tulossa)

- Pukukaapin saa lukkoon laittamalla 50 senttiä oven sisäpuolella olevaan lukkoon, kolikon saa takaisin pois lähtiessä.

- Suihkussa ja saunassa käydään ilman uimapukua ja peseydytään huolellisesti ennen altaalle tuloa
- Ryhmä kokoontuu altaalla 5 minuuttia ennen harjoitusten alkua ole ajoissa ja kaikki varusteet mukana.

- Harjoitusten loppuessa et voi jäädä halliin ilman vanhemman valvontaa.