Recreational Trimix Diver -kurssin tavoitteena on opettaa kurssilaisille syventävät taidot ja tiedot joilla voi tehdä turvallisia Recreational Trimix -sukelluksia. Kurssiin kuuluvat olennaiset osa-alueet sekä vaadittavat tiedot ovat:

Laajentaa seoskaasu sukelluksen tietotaitoa ja käytäntöä lisäämällä heliumia hengityskaasuun. Ymmärtää syvien sukellusten tuomat fysiologiset ja psykologiset lisäriskit. Heliumin käytön fysikaaliset ja fysiologiset vaikutukset.

Recreational Trimix Diver -kurssin hyväksytysti läpäisseellä sukeltajalla on riittävä tieto-, taito- ja kokemustaso Suunnittelemaan sukelluksia, kun sukelluskaasuna käytetään trimiksiä, joka sisältää vähintään 21% happea ja enintään 30% heliumia. Valitsemaan oikean sukelluskaasun, jonka vastaava narkoosisyvyys on max 31m ja ppO2 1.4bar. Suunnittelemaan suoranoususukelluksia. Turvapysähdysten tekemistä suositellaan.

Recreational Trimix Diver -kurssin osallistujan on oltava vähintään 18 vuotta täyttänyt. Lisäksi hänellä on oltava:

CMAS Two Star Diver -kortti, tai vastaavan tasoinen toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä kortti.

CMAS Nitrox Diver -kortti, tai vastaavan tasoinen toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä kortti.

Vähintään 50 kirjattua sukellusta, joista vähintään 10 on nitroksisukelluksia.