Verkkosivuston käyttöohjeet

Tähän tulee pikkuhiljaa verkkosivuston käyttöohjeita erilaisiin sivuston käyttötapoihin.  Tämän sivun ohjeet ovat tavallisille sivuston käyttäjille (jäsenille). Sisällöntuottajien käyttöohjeet  (johtokuntalaisille ja muille toimihenkilöille) ovat omalla sivullaan. Rakentavia vihjeitä puuttuvista tai puutteellisista ohjeista voi lähettää seuran webmasterille (webmaster <atta> urheilusukeltajat <piste> fi).


Miten pääsen tilaamaan jotain, esim. ilma-VID:in?

Tilaukset tehdään ilmoittautumislistojen kautta, löytyy Tapahtumat palkin alta. Pääset tekemään ostoksia/tilauksia kun olet kirjautunut sisään. Jos et ole vielä jäsen, pääset liittymään "Jäseneksi" -sivulta.


Olen jäsen, mutten pääse kirjautumaan?

Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteellasi ja käytä "Unohdin salasanani" -toimintoa. Näin saat luotua itsellesi uuden salasanan. Tarvitset siihen jäsenrekisterissä olevan mailiosoitteesi. Jos et muista sitä, ota yhteys jäsenrekisterin hoitajaan (jasenrekisteri (atta) urheilusukeltajat.fi).


Jos samalla mailiosoitteella on usempi jäsen (esim. vanhempi ja lapsia) seurassa, niin normiohjeistus ei toimi (koska järjestelmä ei tiedä, mistä jäsenestä on kyse). Tässä tapauksessa lähetä mailia jäsenrekisterin ylläpitäjälle, hän laittaa asian kuntoon ja mailaa sinulle verkkotunnuksen kutsulinkin.


Jos jäsenmaksusi on maksettu vaiheessa, niin huomaa että jäsenmaksut kirjautuvat jäsenrekisteriin vain kerran kuussa. Tiukan paikan tullen ole yhteydessä lähetä mailia jäsenrekisterin ylläpitäjälle.


Uusi osoite

Kirjaudu sivustolle ja muuta se itse asetuksistasi. (Klikkaa omaa nimeä ja valitse "My Account".)

Uusi mailiosoite (tai muut muutokset jäsenrekisteriin)

Mailaa muutospyynnöt jäsenrekisterin hoitajalle (jasenrekisteri (atta) urheilusukeltajat.fi).


Sivuston käyttäjätunnus on muodoltaan mailiosoite ja alkuaan sama kuin mailiosoitekin. Kun käyttäjän mailiosoite vaihdetaan, niin sivuston käyttäjätunnus (vanha mailiosoite) säilyy ennallaan. Lienee järkevää käyttäjän itse vaihtaa tuo käyttäjätunnus samaksi kuin uusi mailisoite. (Klikkaa omaa nimeä ja valitse "My Account".)Palstoille kirjoittaminen

 • Palstoille voi kirjoittaa vain jos oma (sähköposti-) tunnus on vahvistettu. Jos vahvistamista pyydetään, niin toimi ohjeiden mukaan. 

 • Kaikki kirjoittavat US-sivustolla omissa nimissään. Jokainen vastaa omista sanomisistaan itse. Noudata hyviä kohteliaita tapoja ja netikettiä.
  Älä laita sähköpostiosoitteita sellaisenaan näkyville, vaan piilota ne aina jollain tavoin, esimerkiksi tyyliin "Matti.Meikalainen (at) IsoFirma.fi". Minimoidaan täten roskapostien määrää.

 • Otsakkeissa ja sisällössä kannattaa välttää nykyaikaan sidottuja termejä kuten "tänään" tai "huomenna". Muutaman päivän tai viikon päästä luettuna ne saattavat helposti johtaa harhaan. Jos niitä nyt on pakko käyttää, niin sitten päivämäärän kanssa, vaikkapa tyyliin "Tänään 4.5.2006 klo 18 Räpylä menee Alcalle".

 • Uudessa palstajärjestelmässä ei ole mitään "katso uudet" tms. ominaisuutta. Jos haluat, että saat tiedot jollekin palstalle kirjoitetulle uudelle jutulle, niin tilaa kyseinen palsta (kanava). Sitten saat mailia jokaisesta jutusta, minkä joku on kirjoittanut k.o. palstalle.

 • Kuvan lisääminen keskustelupalstalle

  • Palstalle kirjoitettaessa klikkaa File/Image nappia (oikeanpuoleisin editointinappi), klikkaa "Upload Image", valitse kuva omalta koneeltasi ja lopulta klikkaa "Open".

  • Käytä vain kuvia, joihin sinulla on julkaisulupa. Noudata netikettiä myös kuvien suhteen.

Kuinka saan lisättyä seuran tapahtumakalenterin tai varauskalenterin omaan kalenteriini tai lisättyä tapahtumia kalenteriin

 • Käytämme Google -kalenteria tapahtumakalenterina sekä kaluston varauskalentereina.

 • Kalenterit on upotettu verkkosivuille, mutta ne voi myös jakaa käyttäjän henkilökohtaisille Google-tunnuksille, jolloin Google-kalenterin käyttäjät näkevät tapahtumat halutessaan kätevästi omasta kalenteristaan.

 • Tapahtumien lisääminen kalenteriin edellyttää kalenterin jakamista omille Google-tunnuksille.

 • Käytössä on seuraavat kalenterit, suluissa vastuuhenkilö joka jakaa käyttöoikeuksia. Varaukset saa kalenteriin myös pyytämällä kalenterin vastuuhenkilöä lisäämään varauksen

  • Seuran tapahtumakalenteri, mm. sukellusreissut (sukellus@urheilusukeltajat.fi)

  • Norpan kalenteri (norppavene@urheilusukeltajat.fi)

  • Muu kalusto, mm. matkakompressori (??)

 • Jos haluat lisätä merkintöjä kalenteriin (esim. kipparit sukellusreissuja tai aktiiviset Norpan vuokraajat vuokria), pyydä yllä listatuilta vastuuhenkilöiltä oikeudet kalenteriin.


Kuinka tilaan uudet tiedotteet (uutiset) itselleni?

 • Valitse uutisryhmä ("kanava"), jota haluat seurata. Esimerkiksi, valitse "Uutiset" ja klikkaa haluamasi uutisryhmän uutisessa uutisryhmän nimeä ("Seuran yleiset uutiset", tms). Klikkaa sivun oikeassa reunassa sinistä "Tilaa" nappia.

 • Pysyäksesi ajan tasalla, tilaa kaikki kanavat, joista ehkä ole kiinnostunut.

 • Tilatuista uutisryhmistä saat mailiisi muistutuksen uusista tiedotteista.


Kuinka tilaan uudet artikkelit jollakin palstalla (keskusteluryhmässä)?

 • Mene haluamaasi keskustelupalstalle (esim. KESKUSTELU -> Sukelluskohteet) ja klikkaa oikeassa reunassa olevaa sinistä "TILAA" nappia.

 • Pysyäksesi ajan tasalla, tilaa kaikki palstat, joista ehkä ole kiinnostunut.

 • Tilatuista palstoista saat mailiisi muistutuksen uusista artikkeleista.

Kuinka tilaan uudet videot seuran videoarkistossa?

 • ????

Kuinka lahjoitan uuden kuvan kuva-arkistoon?

 • Katso ohjeet kuva-arkistossa  


Miten käytän e-passia ostoksiin

Homman marssijärjestys menee niin, että tee ensin lasku itsellesi ostettavasta tuotteesta ilmoittautumislistojen kautta (tapahtumat, ilmoittautumiset . Näin kirjanpito pysyy hallinnassa. Sen jälkeen mene e-passin verkkosivuille ja valitse sieltä verkkomaksu, urheilusukeltajat-kontti, kurssit tai räpylä. Syötä summa ja ostettavan tuotteen nimi. Jos lataat puhelimeen e-passi sovelluksen, niin pääset selaamaan ostettavia tuotteita hintoineen. Muista, että ennenkuin maksat mitään, sinulla pitää olla lasku tehtynä ilmoittautumislistojen kautta.


 

Miten ostan useamman kappaleen samaa tuotetta?

Esim, kuinka voin vuokrata kompuraa, Norppaa tai peräkärryä useamman päivän? Kun olet valinnut tuotteen(1kpl) paina tallenna, sen jälkeen paina PALAA OSTOSKORIIN, nyt voit säätää kappale määrää, esim 3 kpl on 3 päivää jne, sitten vaan eteenpäin jatka painikkeella. 
1.8.2020: Useimmissa tuotteissa on nyt valmiina lukumäärä boksi. Käytä sitä.Kontin vuokrakamat?

Matka kompurat (seoskaasuboxi ja happipullo) ja Peräkärry, Varaustilanteen näkee vuokraus kalenterista, ilmoita vuokra aikeestasi kontti isännälle (Esko 0503682987) niin katsotaan käytännön asiat ja laitetaan varaus kalenteriin. Jääsukellus varusteita (köydet,kairat,sahat,ahkiot ym) voi lainata maksutta kunhan ilmoittaa jos niitä lainaa.