Sukella Suomessa

Sukella Suomessa -perehdytyskurssi

Jos sinulla on jo sukeltajakortti taskussa, mutta et ole sukeltanut suomessa tai viimeisestä sukelluksesta on vierähtänyt jo vuosia. Järjestämme ennen avovesi kautta keväällä Sukella Suomessa -kurssin, joka on perehdytyskurssi jo sukeltajakortin omaaville. Kurssi koostuu teoria illasta kerhokololla, allasharjoituksesta ja avovesi sukelluksesta. 


Teoria tunnilla käymme läpi ja kertaamme keskeisimmät asiat, jotka on huomioitava Suomessa sukellettaessa ja miten suomisukeltaminen eroaa esim. etelän sukellus vesistä. Allasharjoituksessa kerrataan laitesukelluskurssin allasharjoitteet. Perehdytyskurssin avovesisukellus suoritetaan seuran sukellustukialuksella kouluttajan kanssa. Samalla pääsee tutustumaan ja perehtymään seuran sukellustoimintaan ja seuraavalla kerralla on helppo lähteä mukaan normaali sukellusreissulle tai -leirille.

Kurssilla tarvitset täydelliset sukellusvarusteet. Jos sinulta puuttuu regu, pullo tai liivi, niin seuralta on mahdollista vuokrata ne avovesikaudeksi.

Clarico-Image-Text

jatkokoulutusta peruskurssin jälkeen

Seura toiminnassa koulutamme NAUI ja CMAS järjestelmien, kuin taas useimmat yritykset PADI-järjestelmän mukaisesti. Järjestelmien ero on lähinnä organisaatioissa: NAUI ja CMAS ovat aatteellisia järjestöjä, PADI puhtaasti kaupallinen. Kaikki koulutusjärjestelmät kouluttavat osaavia sukeltajia. 


Jos olet käynyt sukelluskurssin CMAS, NAUI, PADI tai SSI:n järjestelmässä, voit osallistua seuraavalle jatko- tai erikoiskurssille. Kurssien tavoitteet ja vaatimustasot ovat vastaavat ja toisen koulutusjärjestelmän kurssi voidaan hyväksyä pohjakoulutukseksi kurssin ennakkovaatimusten mukaisesti.

Urheilusukeltajat ry järjestää myös Divers Alert Networkin (DAN) koulutusjärjestelmän mukaista ensiapukoulutusta. Kurssien tavoitteena on antaa valmiudet sukellusonnettomuuden ensiavun antamiseen. 

lisää erikoiskursseista           
Clarico-Text-Image