Vene ja sukellus

KERHON laivasto


Kerhon laivastoon kuuluu m/s Räpylä VIII ja m/b Norppa. Laivasto on ahkerassa käytössä toukokuusta lokakuuhun.

Räpylä on reilun 10 metriä pitkä sukellustoimintaan erittäin hyvin soveltuva tukialus, Kulkuri 34 -mallia. Sen matkanopeus on reilut 15 solmua ja takakansi tilava vaivattomaan sukeltamiseen. Hyttiin pääsee suojaan sateen yllättäessä, vaikka sukeltaja ei pelkääkään vettä. Alusta käytetään pääasiassa sukellustoimintaan. Räpylään mahtuu 16 sukeltajaa.

Norppa on nopea yhteysvene Villinkiin tai kaukaisemmallekin sukelluskohteelle, sen matkanopeuden ollessa lähes 30 solmua. Vene on mallia Master 540 ja se on tukevarakenteinen alumiinivene. Sukellustoiminnassa Norppa vetää 4-5 henkeä, riippuen sukeltajien ja heidän varusteidensa painosta.

Räpylällä järjestetään sukelluslähtöjä seuran kippareiden toimesta. Norppa on seuran jäsenten vuokrattavissa omatoimisiin sukelluksiin ja muuhun vesilläliikkumiseen. Katso tarkemmat ohjeet Norpan vuokraukseen täältä.

Clarico-Text-Image

Sukellustoiminta


Räpylän lähtöajat

Arkisin kello 18:00

Lauantaisin ja pyhinä kello 10:00

Räpylä lähtee normaalisti Puotilan venesatamasta, lastauslaiturilta. Osoite: Meripellontie 11, 00910 Helsinki

Urheilusukeltajat järjestää sukelluslähtöjä tyypillisesti toukokuusta lokakuuhun. Lähdöt ilmoitetaan seuran nettisivuilla Kalenteri osiossa (merkattuna lähdön taso ja kipparin nimikirjaimet).  Seura järjestää myös muita sukellustapahtumia, kuten talvisukelluksia ja teemaviikonloppuja, sekä vuosittain kaksi sukellusleiriä, kesällä ja syksyllä.

Clarico-Text-Image

Täyttökontti


Seuralla on jäsenilleen tarkoitettu täyttöasema ("kontti"). Kontti sijaitsee Itä-Helsingissä. Täyttöasemalla on mahdollisuus tankata sukelluslaitteisiin paineilmaa 300 bar paineeseen asti sekä tarvittavan seoskaasulaitteiston täyttökoulutuksen suorittamalla myös Nitroxia ja Trimixiä. Pääset hyödyntämään täyttöasemaa joko hankkimalla Kontti-VID:in ("kausikortti") tai liittymällä ns. satunnäistäyttäjäksi.

Clarico-Text-Image